ua en ru

ЄС запідозрив німецьку компанію в намірі монополізувати ринок авіаперевезень

ЄС запідозрив німецьку компанію в намірі монополізувати ринок авіаперевезень Фото: літак Lufthansa (flickr.com Mark Piacentini)

ЄС перевірить, чи не діє Lufthansa цілеспрямовано на шкоду споживачам

Європейський Союз (ЄС) запідозрив німецьку авіаційну компанію Lufthansa в намірі монополізувати ринок авіаперевезень. Про це повідомляє DW.

"Єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер висловила стурбованість ЄС про те, як плани німецької Lufthansa з купівлі літаків і маршрутів збанкрутілого авіаперевізника Air Berlin відіб'ється на ринковій ситуації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, вона зазначила, що ЄС перевірить, чи не діє Lufthansa цілеспрямовано на шкоду споживачам. Для цього досліджують внутрішню документацію і листування топ-менеджменту.

Відзначається, що позиція Єврокомісії прозвучала через тиждень після того, як Lufthansa заявила про готовність до поступок заради схвалення свого плану поглинути частину Air Berlin.

Так, друга за величиною авіакомпанія в Німеччині Air Berlin оголосила про початок банкрутства в серпні, після того як втратила фінансову підтримку свого мажоритарного акціонера, Etihad Airways (ОАЕ). Операційні витрати компанії покрила термінова позика в 150 млн євро від уряду Німеччини.

У жовтні ЄС дозволив Lufthansa управляти поруч літаків Air Berlin, щоб не допустити негативного впливу на перевезення. Тепер же Вестагер наполягає на перевірці того, що "в довгостроковій перспективі пасажири в Австрії та Німеччині будуть вибір і конкуренція на ринку, що убезпечить від зростання цін і ризику монополізації".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Lufthansa запропонувала викупити збанкрутілу Air Berlin за 200 млн євро.