ua en ru

ЄС зацікавлений у якнайшвидшому підписанні УА з Україною, - ван Ромпей

ЄС зацікавлений у тому, щоб якомога швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Про це в рамках засідання круглого столу "Саміт Україна-ЄС 2011: суспільний вимір" заявив президент Європейської Ради Херман ван Ромпей, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ще раз підкреслюємо, що Україна - стратегічний партнер ЄС ... І не потрібно сумніватися в цьому ... Сьогодні ми публічно заявили, що переговори з ЄС про асоціацію підійшли до логічного кінця ... Це гігантський крок у наших відносинах", - сказав ван Ромпей.

За його словами, громадянське суспільство Україна висловило одностайну позицію в прихильності до європейських цінностей: "Ми хотіли б підписати угоду якомога швидше, але це багато в чому залежатиме від ситуації і дій Україна ... Останні події викликають у нас занепокоєння. І угода про асоціацію залежить від цієї стурбованості. Ми стурбовані політизованим правосуддям в Україну. І приклад справи Тимошенко - найяскравіший приклад. Обмеження на вільні зібрання людей також турбують нас ... І парламентські вибори в 2012 році будуть вирішальним випробуванням в цьому ", - додав він.