ua en ru

ЄС виділить Україні в 2012 р. 1,5 млн євро на підвищення енергоефективності в малих містах України

Європейський Союз (ЄС) надасть Україні 1,5 млн євро на програму підвищення енергоефективності в малих містах України. Про це сьогодні на зустрічі учасників відповідного проекту ЄС заявив перший секретар представництва ЄС в Україні Ганс Райн, передає кореспондент РБК-Україна.

"Метою нашого нового проекту є реалізація збільшення енергоефетивності в малих населених пунктах країни. В результаті конкурсу ми відібрали 30 з 77 претендентів, які подали найкращі пропозиції. Загальний обсяг фінансування складе 1,5 млн євро", - зазначив Райн.

За його словами, проект охоплює майже всю територію країни, а саме ряд міст у Херсонській, Івано-Франківській, Закарпатській, Дніпропетровській, Київській та інших областях. Також він додав, що метою ЄС до 2025 р. є зменшення кількості викидів вуглекислого газу в повітря на 80%.

"Ми сподіваємося, що інвестиції в сферу енергоефективності дійсно дуже допоможуть вам знизити витрати на енергоносії, що дозволить заощадити кошти, які згодом можуть бути використані урядовими органами для інвестування на інші цілі", - підкреслив Райн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС виділить Україні перший грант у розмірі 31 млн євро на проекти енергозбереження в рамках програми "Бюджетної підтримки".