ua en ru

ЄС виділить понад 2 млн євро Слов'янську і Краматорську на житло для переселенців, - ДонОДА

ЄС виділить понад 2 млн євро Слов'янську і Краматорську на житло для переселенців, - ДонОДА Фото (stroyobzor.ua): будинки для переселенців бувають і модульними

Слов'янська і Краматорська міськради вже уклали грантові угоди з європейцями

За кошти, виділені Європейським союзом у розмірі більше 2 млн євро, у Слов'янську і Краматорську Донецької обл. відремонтують п'ять гуртожитків, у яких будуть проживати тимчасово переміщені особи. Про це повідомили в управлінні інформполітики та з питань преси Донецької обласної держадміністрації.

За даними департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин ДонОДА, Слов'янським міськрадою укладено грантову угоду з представництвом ЄС в Україні на суму 721 тис. євро на реалізацію проекту "Будинок для переселенців", який передбачає ремонт "під ключ" двох гуртожитків. Загальна вартість проекту - 801 тис. євро, при цьому міська влада повинні забезпечити власне співфінансування проекту в сумі 80 тис. євро.

Аналогічний проект буде реалізовано й у Краматорську. Тут відремонтують три гуртожитки, а також системи водопостачання та каналізаційно-насосну станцію. Загальна вартість проекту - 1,8 млн. євро.

Крім цього, Краматорський міськрада вже уклав грантову угоду на отримання від Єврокомісії 985,6 тис. євро для реалізації проекту "Модернізація тягової підстанції ТТУ м. Краматорськ".

Нагадаємо, за даними Мінрегіону, військові та переселенці не платитимуть відсотки за користування пільговими кредитами.