ua en ru

ЄС може виділити 50 млн євро на відновлення Донбасу

ЄС може виділити 50 млн євро на відновлення Донбасу Фото: ЄС

Йоганнес Ган позитивно відзначив відновлення об'єктів міської інфраструктури

В Європейському Союзі мають намір виділити Україні додаткові 50 мільйонів євро для реалізації гуманітарних проектів на Донбасі. Про це заявив комісар ЄС Йоганнес Ган, передає прес-служба Верховної Ради України.

Так, Йоганнес Ган позитивно відзначив відновлення об'єктів міської інфраструктури в Маріуполі і повідомив, що на сьогоднішній день у ЄС розглядається питання про виділення Україні додатково 50 млн. євро для реалізації гуманітарних проектів і відновлення міської інфраструктури.

"Ми високо цінуємо допомогу Євросоюзу в питаннях відновлення пошкоджених інфраструктурних об'єктів на Донбасі. Безумовно, це є неоціненним внеском у вирішенні гуманітарних проблем місцевих жителів, постраждалих від військової агресії Російської Федерації", - зазначила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" (ДНР/ЛНР) затримують дезертирів з числа військовослужбовців Російської Федерації за злочини проти населення.