ua en ru

ЄС застосує третій пакет санкцій проти РФ, якщо вона не сприятиме врегулюванню ситуації в Україні, - Меркель

Європейський Союз запровадить третій рівень санкцій щодо Росії, якщо вона не сприятиме врегулюванню ситуації в сусідній із нею Україні.

Європейський Союз запровадить третій рівень санкцій щодо Росії, якщо вона не сприятиме врегулюванню ситуації в сусідній із нею Україні. Про це сьогодні у Брюсселі перед початком саміту G7 заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає радіо "Свобода".

"Через те, що Росія недостатньо охороняє свої кордони, на територію східної України потрапляє значна кількість бойовиків і зброї, що надалі дестабілізує ситуацію в цій країні. Якщо Росія не зупиниться, ми обов'язково запровадимо додаткові санкції, третій рівень санкцій, погоджений у березні", - наголосила канцлер.

За словами Меркель, важливо, щоб Президент Росії Володимир Путін використав свій вплив для того, щоб сепаратисти утрималися від насильства і залякування, здали зброю і звільнили захоплені будівлі.

"Це єдиний спосіб повернутися до миру", - заявила канцлер.

Меркель також закликала керівництво Росії налагодити контакти з обраним Президентом України Петром Порошенком.

Зазначимо, третій пакет санкцій передбачає економічні санкції, під якими мається на увазі як блокування банківських рахунків та інвестицій російських компаній в Європі, так і європейських в Росії, а також наслідки для енергетичної співпраці, зокрема, щодо імпорту російського природного газу в Європу.