ua en ru

ЄС затвердив новий план із захисту інтелектуальної власності

ЄС затвердив новий план із захисту інтелектуальної власності Фото: будівля Ради ЕС (facebook.com eucouncil)

Рада доручила Єврокомісії розробити до весни 2019 року "дорожню карту" щодо реалізації нового плану та відстежувати цю реалізацію, представляючи щорічні звіти

Рада Європейського Союзу схвалила новий план митного співробітництва щодо боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Ради.

"Він забезпечить ефективне дотримання прав інтелектуальної власності, допоможе у боротьбі з торгівлею товарами, які порушують права інтелектуальної власності упродовж усього міжнародного ланцюга поставок та посилює співпрацю у цій сфері з відповідними правоохоронними органами", - йдеться у повідомленні.

Рада доручила Єврокомісії розробити до весни 2019 року "дорожню карту" щодо реалізації нового плану та відстежувати цю реалізацію, представляючи щорічні звіти. Новий план дій буде охоплювати 2018-2022 роки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в лютому створив Раду з питань інтелектуальної власності. За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Титарчука, Рада стане надійною майданчиком для формування і координації політики в сфері захисту інтелектуальної власності з урахуванням експертної думки представників органів держвлади, бізнесу та громадського сектору.