ua en ru

ЄС встановив Британії дедлайн для нового рішення по Brexit

ЄС встановив Британії дедлайн для нового рішення по Brexit Ілюстративне фото (Max Pixel)

Після провалу переговорів, ЄС вирішив встановити дедлайн

ЄС дав Великобританії всього 48 годин, щоб виступити з пропозицією щодо виходу з глухого кута Brexit. Про це повідомляє Mirror Online.

Після провалу переговорів, ЄС вирішив встановити дедлайн. Спочатку Велика Британія вимагала обмеження по часу, застереження щодо виходу з ЄС або "альтернативних домовленостей" за "backstop", що може привести до того, що Великобританія з 2021 року потрапить під митні правила ЄС, пише видання. Але за 22 дні до Brexit джерело з ЄС заявило, що "пропозиції були божевільними".

Видання пише, що на наступний вівторок Тереза Мей може програти вирішальне голосування парламентаріїв з будь-якої угоди про Brexit.

Нагадаємо, парламент Шотландії і національні збори Уельсу проголосували за те, щоб виступити проти угоди про Brexit, погодженого урядом Великобританії.

Раніше повідомлялося, що Великобританія запропонувала Європейському союзу в разі відсутності угоди виходу Британії з ЄС (Brexit) оформити тему гарантій прав європейських громадян, що проживають в країні, і британців, які живуть на території ЄС, у вигляді окремої угоди.