ua en ru

Єврокомісія погрожує санкціями країнам, які відмовляються приймати біженців

Єврокомісія погрожує санкціями країнам, які відмовляються приймати біженців Фото: ЄС погрожує санкціями країнам, які відмовляються приймати мігрантів

Деякі країни ЄС можуть зобов'язати заплатити величезні штрафи

В наступному місяці Європейська комісія загрожує застосувати санкції проти країн, які відмовляються приймати за квотами біженців, які на даний момент перебувають в Греції та Італії, передає EurActiv.

Віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс розкритикував ЄС за те, що з Греції та Італії досі було переселено лише 12 тис. сирійських та інших біженців, тоді як планувалося переселити 160 тис. чоловік.

За його словами, Брюссель все ще сподівається, що певного тиску буде достатньо, щоб переконати незгодні країни прийняти мігрантів. Однак, якщо до березня в питанні біженців не буде прогресу, Брюсселю доведеться розглянути питання про штрафні санкції.

"Комісія може почати процедуру про порушення, ми обов'язково розглянемо це питання", - заявив Тіммерманс.

Зазначено, що комісія може зобов'язати країни ЄС заплатити величезні штрафи, якщо вони порушать правила союзу.

Тіммерманс додав, що вважає "дуже несправедливим" залишати Грецію та Італію один на один з проблемою мігрантів.

Особливий опір мусульманській імміграції чинять країни Східної Європи. Наприклад, Угорщина і Словаччина запропонували заплатити грошовий внесок замість фактичного прийому мігрантів.

Тим не менш, Франція та Німеччина наполягають на тому, що жодна країна не має права ухилятися від свого обов'язку прийняти мінімальну кількість біженців у відповідності з планом, який був затверджений у вересні 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині запропонували відразу повертати біженців в Африку.