ua en ru

ЄС втрачає "апетит" до продовження санкцій проти РФ, - Reuters

ЄС втрачає "апетит" до продовження санкцій проти РФ, - Reuters

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу під час зустрічі в Ризі (Латвія) 6-7 березня продемонстрували зниження "апетиту" в питаннях посилення санкцій щодо Росії. Про це повідомляє Reuters.

Як відзначає видання, більшість міністрів покладали свої надії на останнє мінське угоду і сказали, що Євросоюз повинен розглядати посилення санкцій тільки у тому випадку, якщо припинення вогню буде серйозно порушено. Зараз же багато глав МЗС, в тому числі італійський прем'єр Паоло Джентілоні, бачать "обнадійливі" сигнали на сході України.

"На даний момент нам не потрібні ні нові санкції, ні їх автоматичне продовження", - сказав італійський міністр.

З ним погодився і голова австрійського Мзс Себастьян Курц. "Ми повинні зараз зробити все можливе, щоб поліпшити ситуацію і вирішити, чи відбулося покращення і чи ми можемо скоротити санкції або розширити їх", - зазначив він.

Як зазначає агентство, подібні коментарі відображають розкол у 28 країнах-учасницях ЄС з питань антиросійських санкцій. У той час як Великобританія, Польща і країни Балтії займають жорстку позицію, інші члени ЄС, зокрема Італія, Австрія та Кіпр, відносяться до санкцій більш скептично.

Нагадаємо, напередодні санкції проти РФ розширила Швейцарія.

У той же час Великобританія погрожує вивести санкції проти РФ на "абсолютно новий рівень".