ua en ru

Швейцарія розширила санкції проти РФ

Швейцарія розширила санкції проти РФ

Швейцарія приєдналася до рішення ЄС розширити санкції проти Росії, доповнивши свій санкційний 28 список новими фігурантами. Про це йдеться на сайті Федеральної ради країни.

Дії попередніх санкцій продовжені. Імена нових фігурантів списку повністю копіюють список Євросоюзу. У переліку - 19 нових прізвищ і дев'ять організацій. Зокрема, в списку фігурують співак і депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Йосип Кобзон, двоє заступників міністра оборони - Анатолій Антонов і Аркадій Бахін. Під санкції потрапили заступник начальника Генштабу Андрій Картаполов, а також перший віце-спікер Держдуми, депутат від КПРФ Валерій Рашкін.

Інші персони, щодо яких введено санкції, є посадовими особами самопроголошених "народних республік". Серед них "міністр зв'язку ДНР" Віктор Яценко, "заступник глави міністерства оборони ДНР" Едуард Басурин, командир батальйону "Сомалі" Михайло Товстих (позивний Гіві) і командир батальйону "Спарта" Арсеній Павлов (позивний Моторола).

Серед організацій, що потрапили під санкції, виявилися громадський рух "Новоросія", а також ряд підрозділів ополченців: Козача національна гвардія, батальйони "Сомалі", "Спарта", "Зоря", "Оплот", "Кальміус", "Смерть" і бригада "Привид". У повідомленні Ради підкреслюється, що Швейцарія не визнає анексію Криму Росією, вважаючи її порушенням міжнародного права".

"Федеральна рада уважно стежить за розвитком подій в Україні і не виключає додаткових заходів у випадку необхідності", - йдеться в повідомленні.

У заяві також підкреслюється, що нові заходи вжито, щоб уникнути обходу останніх санкцій, введених ЄС. Влада Євросоюзу розширили санкції проти Росії 16 лютого, доповнивши свій санкційний 28 список новими фігурантами. Заходи передбачають заборону на в'їзд у країни ЄС, арешт активів.

На цьому тижні помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд, виступаючи перед американським конгресом, заявила, що Вашингтон і Брюссель обговорюють можливість введення нового пакета санкцій проти Росії. За її словами, посилення санкцій може статися в разі подальших порушень мінських домовленостей.