ua en ru

ЄС, США і Канада провели спільну кібероперацію проти пропаганди ІДІЛ

ЄС, США і Канада провели спільну кібероперацію проти пропаганди ІДІЛ Фото ілюстративне фото (defense.gov)

Операція, зокрема, була спрямована проти інформагентства Amaq

Поліцейське агентство Євросоюзу (Європол) повідомило про проведення міжнародної операції, яка завдала серйозного удару по інтернет-пропаганді "Ісламської держави". Заява розміщена на сайті Європолу.

"25 квітня правоохоронні органи країн-членів Європейського Союзу, Канади і США розпочали спільну акцію проти пропагандистської машини "Ісламської держави", щоб істотно порушити поширення пропаганди", - йдеться в повідомленні.

зокрема, в операції взяли участь такі країни, як Бельгія, Болгарія, Франція, Нідерланди, Румунія і Великобританія.

Як повідомляється, об'єктом атак стали інформаційне агентство Amaq, яке вважається основним рупором ІДІЛ, радіостанції "Аль-Баян", новинних сайтів Halumu і Nashir.

"З допомогою цієї операції ми пробив велику дірку в здатності ІДІЛ поширювати пропаганду в Інтернеті і радикалізувати молодь у Європі", - сказав виконавчий директор Європолу Роб Уайнрайт.

Європол вважає, що отримані дані допоможуть поліції ідентифікувати адміністраторів, які стоять за медіа-центрами ИГИЛ і "потенційно радикализованых осіб".

Нагадаємо, в лютому цього року в США заявили, що протягом 2018 року Росія буде проводити потужні кібератаки й може застосувати їх проти України.