ua en ru

ЄС знімає імпортні мита на зернові до кінця червня 2011 р

Єврокомісія запропонувала тимчасово зняти імпортні мита на деякі види зернових. Зняття мит, яке відбудеться наступного тижня, триватиме до кінця червня 2011 р., повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Рішення стосується передусім кормових культур. Буде тимчасово знято митні ставки на пшеницю низької та середньої якості (12 євро за т) та на ячмінь (16 євро за т). Зняття мит застосовуватиметься до квотованих обсягів продукції, які до цього часу імпортувалися за зменшеними тарифами.
Пропозиція має "зменшити напругу на європейському ринку зернових", - говорить Єврокомісар з сільського господарства Дачан Чолош.
"Сьогодні, коли ціни на світових та європейських ринках залишаються високими, ми зобов'язані зробити все можливе для полегшення ситуації до кінця маркетингового року", - додає він.

Влітку та восени ЄС уже обнулив митні ставки на тверду пшеницю, високоякісну м'яку пшеницю, кукурудзу, сорго та жито. Для інших зернових було встановлено спеціальні тарифні квоти, за якими певні обсяги продукції завозилися за значно нижчими імпортними тарифами. Це рішення стосувалося і кормових культур.