ua en ru

ЄС треба вирішувати кризу з біженцями без підтримки Ердогана, - президент Вірменії

ЄС треба вирішувати кризу з біженцями без підтримки Ердогана, - президент Вірменії Фото: президент Вірменії Серж Саргсян вважає, що Туреччині не можна довіряти

Голосування в бундестазі про визнання геноциду вірмен і можливий розрив угоди по біженцям між Туреччиною і ЄС не слід пов'язувати між собою

ЄС не слід сліпо довіряти Ердогану у вирішенні кризи з біженцями, а слід шукати власні рішення цієї проблеми. Про це заявив президент Вірменії Серж Саргсян, пише DW.

За його словами, голосування у бундестазі про визнання геноциду вірмен у часи Османської імперії і можливий розрив угоди по біженцям між Туреччиною і ЄС не слід пов'язувати між собою.

Саргсян впевнений, що "ця угода в будь-якому випадку стоїть на дуже тонких ногах, а з таким партнером, як Туреччина, її буде важко реалізувати в довгостроковій перспективі".


"І абсолютно ясно, що можлива невдача з угодою по біженцям не має нічого спільного з прийняттям резолюції про геноцид вірмен", - підкреслив президент Вірменії.

Відповідаючи на питання журналіста, чи може ЄС довіряти президенту Туреччини, Саргсян відповів, що може "сказати з власного досвіду: ні, ми не віримо Ердогану!".

Голосування в бундестазі з вірменського геноциду в Османській імперії заплановано на 2 червня. Раніше президент Ердоган заявив, що прийняття документа німецькими депутатами може погіршити турецько-німецькі відносини.

Нагадаємо, Азербайджан звинувачує Вірменію створення "брудної бомби".