ua en ru

ЄС розгляне продовження індивідуальних санкцій проти РФ в березні

ЄС розгляне продовження індивідуальних санкцій проти РФ в березні Фото: міністр закордонних справ Литви вважає, що анексія Криму повинна мати конкретні наслідки

Чи продовжувати економічні санкції, Євросоюз вирішить влітку

Європейський Союз у березні розгляне питання продовження індивідуальних санкцій проти Росії у зв'язку з окупацією частини території України. Про це міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив в ефірі програми "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер", передає кореспондент РБК-Україна.

"У середині березня ми будемо переглядати індивідуальні санкції (проти Росії - ред.), які введені, до речі, не через мінські домовленості, а були введені тому, що був порушений суверенітет і територіальна цілісність України. Ці причини не зникли, значить автоматично санкції повинні щонайменше продовжуватися, можливо, навіть і розширюватися, що звичайно дуже важко навіть обговорювати", - сказав міністр.

Також, з його слів, влітку Європейський Союз розгляне питання продовження економічних санкцій проти Росії.

"Влітку ми будемо розглядати економічні санкції, які вже зав'язані на мінських домовленостях. Ми тільки що обговорили, що ці домовленості теж не виконуються", - додав він.

Лінкявічюс також висловив позицію Литви про неприйняття анексії Криму.

"З приводу Криму тим більше ми повинні заповнити політику невизнання анексії Криму дуже конкретними наслідками - політичними, економічними, дипломатичними", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, уряд США застерігає американські банки від участі в розміщенні російських суверенних облігацій, оскільки цей крок порушує режим санкцій проти РФ.