ua en ru

ЄС закликає Україну прискорити створення Антикорупційного суду

ЄС закликає Україну прискорити створення Антикорупційного суду Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Євросоюз відзначив прогрес України у реформуванні сектора правового

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі закликає Україну якнайшвидше створити Антикорупційний суд. Про це він заявив сьогодні в ході круглого столу "Європейський вибір України після Революції переваги: можливості і проблеми", передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому зв'язку ми поки обговорюємо з українськими властями створення якомога швидше Антикорупційного суду", - заявив Мінгареллі, додавши, що Україні вже багато вдалося зробити в області верховенства права.

Проте він підкреслив, що для економічного зростання Україні вкрай важливо здійснити важливі реформи у сфері верховенства права і боротьби з корупцією.

"Якщо ми хочемо створити необхідні робочі місця, важливо досягти показників економічного зростання на рівні близько 5-6%, і для цього ви повинні залучити іноземних інвесторів, але іноземні інвестори прийдуть лише за умови, якщо вони відчують, що їх дотримуються права власності. І для цього ви по-справжньому повинні домогтися прогресу у сфері боротьби з корупцією та верховенство права... Саме тому ми наполягаємо в нашому щоденному діалозі з владою цієї країни на необхідності зробити більше у сфері боротьби з корупцією і верховенства права", - сказав Мінгареллі.

Нагадаємо, раніше Мінгареллі заявив, що в Євросоюзі розраховують на досягнення компромісу щодо законопроекту про Антикорупційний суд.