ua en ru

У ЄС сподіваються на компроміс щодо законопроекту про Антикорупційний суд

У ЄС сподіваються на компроміс щодо законопроекту про Антикорупційний суд Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Мінгареллі висловився за участь у відборі суддів представників міжнародного співтовариства

У Євросоюзі розраховують на досягнення компромісу щодо законопроекту про Антикорупційний суд. Про це сьогодні, 8 травня, у ході лекції для студентів Київського інституту бізнесу і права повідомив глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект, який був зареєстрований кілька тижнів тому.. Міжнародне співтовариство сказало, що цей законопроект не є нормальним. Міжнародне співтовариство також має бути включене у ряд тих людей, які обирають суддів в Антикорупційний суд», - сказав він.

За словами Мінгареллі, саме залучення до процедури обрання представників міжнародного співтовариства може протидіяти можливого втручання в обрання суддів людей, які наближені до чиновників.

"Багато говорять, що є судді, які можуть бути обрані на цю посаду. Ми можемо це обговорювати, але ми не можемо впливати на це рішення.. Юриспруденція також повинна не перевищувати межі і відповідати вимогам міжнародних стандартів. Тому це головне питання, чому ми не погоджуємося з цим законопроектом. Ми все-таки сподіваємося, що якісь компроміси будуть досягнуті в цьому питанні", - підкреслив глава Представництва ЄС.

Раніше повідомлялося, що ряд міжнародних партнерів України виступили з жорсткими зауваженнями до президентського законопроекту.

Нагадаємо, однією з умов отримання Україною чергового траншу макроекономічної фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду є створення в країні спеціалізованого Антикорупційного суду. На цьому наполягають і інші міжнародні партнери України.