ua en ru

ЄС закликає Україну прискорити боротьбу з корупцією

ЄС закликає Україну прискорити боротьбу з корупцією Фото: ЄС закликає прискорити боротьбу з корупцією в Україні (consilium.europa.eu)

Глава Єврокомісії виступив на саміті Україна-ЄС у Києві

Євросоюз закликає Україну прискорити боротьбу з корупцією в країні. Про це сказав голова Єврокомісії Жан Клод Юнкер під час саміту Україна-ЄС, який проходить в Києві в четвер, 13 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тема корупції є важливою для громадян і цю тему потрібно інтенсифікувати. Але не треба применшувати факт, що існує певний діалог, дебати між Україною та ЄС - питання репутації вашої великої нації в області, пов'язаної з корупцією. Таким чином, необхідно прискорити та інтенсифікувати боротьбу з корупцією", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, виступаючи в українському парламенті, заявив, що корупція, інерція і опір реформам стоять на шляху цих змін і процвітаючого майбутнього народу України.

За його словами, Україна вже досягла вражаючого прогресу, однак попереду ще великий шлях. Генсек зазначив, що на кожному рівні українського суспільства необхідно чітке лідерство, однак найбільше це повинно йти від президента, прем'єр-міністра і народних депутатів.