ua en ru

Корупція та спротив реформам стоять на шляху справжніх змін в Україні, - Столтенберг

Корупція та спротив реформам стоять на шляху справжніх змін в Україні, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

За його словами, Україна вже досягла вражаючого прогресу, однак попереду ще великий шлях

Корупція, інерція та спротив реформам стоять на шляху справжніх змін і процвітаючого майбутнього народу України. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо Україна справді хоче використати свій потенціал, треба багато зробити, вона повинна зміцнити свої інституції і вона повинна позбавитися від ракової пухлини корупції. Корупція, інерція і спротив реформам стоять на шляху справжніх змін і безпечного процвітаючого майбутнього українського народу", - заявив Столтенберг.

За його словами, Україна вже досягла вражаючого прогресу, однак попереду ще великий шлях. Генсек зазначив, що на кожному рівні українського суспільства необхідне чітке лідерство, проте найбільше це має йти від президента, прем'єр-міністра та народних депутатів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на засіданні комісії Україна-НАТО заявив, що Україна поки не збирається подавати заявку на членство в НАТО. Голова держави додав, що сьогодні необхідно зосередитися на реформах.