ua en ru

ЄС не прийме декларацію за підсумками саміту "Східного партнерства"

ЄС не прийме декларацію за підсумками саміту "Східного партнерства" Ілюстративне фото (tvnewsroom/consilium.europa.eu)

Статус підсумкового документа знизили до заяви голови

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу за підсумками ювілейного саміту "Східного партнерства" не приймуть декларацію. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Повідомляється, що статус документа, прийнятого за підсумками саміту, понизили у статусі до так званого заяви голови. За словами Йозвяка, це сталося через невдоволення Азербайджану текстом декларації.

ЄС не прийме декларацію за підсумками саміту "Східного партнерства"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі для участі в десятому саміті "Східного партнерства".

Крім того, очікується, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг 13 травня в штаб-квартирі організації зустрінеться з президентом України Петром Порошенком. Порошенко в ці дні перебуватиме у Брюсселі, де візьме участь у низці заходів, присвячених 10-річчю "Східного партнерства".

Відзначимо, "Східне партнерство" є проектом ЄС, який спрямований на розвиток інтеграції з Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною. Троє з перерахованих країн оголосили вступ до Євросоюз метою своєї зовнішньої політики.