ua en ru

ЄС надає Україні 60 млн євро на розвиток прикордонного співробітництва

ЄС надає Україні 60 млн євро на розвиток прикордонного співробітництва Фото: фінансування ЄС

Йдеться про фінансування спільної операційної програми "Україна - Румунія 2014 - 2020 роки

У рамках програми "Україна - Румунія 2014 - 2020 роки" Євросоюз надає українському уряду допомогу в розмірі 60 млн євро для розвитку прикордонного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначено, що уряд ухвалив розпорядження, що дозволить укласти з Європейською Комісією Угоду про фінансування спільної операційної програми прикордонного співробітництва "Україна - Румунія 2014 - 2020 роки".

Угодою передбачено реалізацію за рахунок грантової допомоги ЄС спільних проектів країнами-учасницями програми у напрямах "підтримки місцевої культури та збереження історичної спадщини; підтримки освіти, досліджень та інновацій; викликів у галузі безпеки та охорони правопорядку; покращення інфраструктури прикордонних регіонів".

Повідомляється, що загальний бюджет програми - 60 млн євро.

У Кабміні очікують, що виконання програми прикордонного співробітництва сприятиме "ефективній і взаємовигідній співпраці прикордонних регіонів України та Румунії шляхом реалізації спільних проектів; обміну досвідом та кращими практиками між країнами-партнерами у різних сферах для сприяння вирішенню спільних проблем розвитку; залученню додаткових ресурсів для збалансованого розвитку й підвищення конкурентоспроможності прикордонних регіонів України; реалізації ініціатив місцевих громад в Україні".

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що Фонд енергоефективності буде наповнюватися в тому числі за рахунок коштів, що надаються міжнародними партнерами.