ua en ru

У Кабміні розповіли, за рахунок чого буде наповнюватися Фонд енергоефективності

У Кабміні розповіли, за рахунок чого буде наповнюватися Фонд енергоефективності Фото: Геннадій Зубко

Фонд буде наповнюватися насамперед за рахунок прямих бюджетних субвенцій

Фонд енергоефективності буде наповнюватися насамперед за рахунок прямих бюджетних субвенцій, а також коштів, що надаються міжнародними партнерами. Про це сьогодні в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна" заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Перш за все, за рахунок прямих бюджетних субвенцій, коштів, що надаються міжнародними партнерами - ЄС готовий фінансувати цей Фонд, а також плануємо, що після монетизації субсидій частина тих коштів, які залишатимуться на рахунках наших громадян, також будуть спрямовані у Фонд", - сказав він.

Крім того, у наступному році планується продовжити програму теплих кредитів.

"Вона існуватиме мінімум до тих пір, поки запрацює Фонд, чи буде існувати паралельно з ним, як зараз працює програма IQ Energy, яка також дозволяє отримати компенсацію за кредитами на енергоефективні заходи", - резюмував віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що субсидії в Україні є тимчасовим захистом населення і будуть існувати доки вони потрібні людям.