ua en ru

Габріель допускає покрокове зняття санкцій ЄС з Росії

Габріель допускає покрокове зняття санкцій ЄС з Росії Фото: Зігмар Габріель - німецький політик, член СДПН. Віце-канцлер Німеччини, міністр закордонних справ ФРН (flickr.com/osce_smmu)

Глава МЗС Німеччини розповів, коли з Росії почнуть знімати санкції

Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель впевнений, що Європейський Союз може почати покрокове зняття санкцій з Росії тільки після введення миротворчої місії ООН на Донбас. Про це він заявив сьогодні на конференції з питань безпеки в Мюнхені.

"Ми повинні домогтися перемир'я в Україні. Я вважаю ідею російського президента про блакитних касках правильною. Якщо це вдасться, то ми почнемо крок за кроком знімати санкції", - сказав Габріель.

Також Габріель уточнив, що це "не реалістично" наполягати на повному здійсненні мінських мирних угод обмежуючи санкціями Москву.

Він зазначив, що до сих пір існують принципові відмінності в пропозиції Росії про введення миротворчих сил ООН на схід України, проте він розглядає цю ідею як "один з небагатьох реалістичних варіантів", щоб досягти певного прогресу у припиненні насильства.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 лютого в Мюнхені стартувала щорічна конференція з безпеки, в якій беруть участь представники Європи і США.

Головними для зборів є теми глобально-військового характеру. А питання України, яка переживає найбільший збройний конфлікт в Європі з часів Другої світової війни, обіцяє стати одним ключових моментів конференції.

Участь в конференції беруть понад 20 керівників держав і урядів.