ua en ru

ЄС сповнений рішучості завершити переговори по УА та ЗВТ з Україною, - Баррозу

ЄС сповнений рішучості завершити переговори про угоду про асоціацію з Україною, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Про це заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, повідомляє прес-служба ради ЄС.
"Зараз вирішальний момент у відносинах між Україною і ЄС. Цей саміт (Україна-ЄС) може стати вирішальним поштовхом до загальної мети політичної асоціації та економічної інтеграції. Це заявлена мета Європейського Союзу, і ми сповнені рішучості досягти її за допомогою завершення переговорів про угоду про асоціацію, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. В той же час, українська влада повинна продемонструвати, що вони дотримуються тих цінностей, які лежать в основі цієї асоціації: демократія, верховенство закону, повага до прав людини і незалежність судової влади", - зазначив Баррозу.
Голова Європейської ради Херман ван Ромпей додав, що на саміті також будуть визначені пріоритетні напрямки україно-європейського співробітництва на 2012 р.
"Основна мета зустрічі - підвести підсумки досягнутого прогресу, виявити питання, з яким ще належить робота, і позначити наші пріоритети на наступний рік. Саміт дозволить нам поглянути на фінішну пряму в переговорах щодо угоди про асоціацію... це буде майданчик для відкритої і критичної дискусії, де ми висловимо свою заклопотаність з ряду поточних проблем, що стоять перед Україною і ЄС", - резюмував Ван Ромпей.
Сьогодні в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Планується, що окрім пленарного засідання, що відбудеться в Адміністрації Президента, Президент України Віктор Янукович зустрінеться з головою Європейської ради Херманом ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Боррозу.
Очікується, що на саміті буде підписано угоду про асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.