ua en ru

В ЄС підготують відповідні санкції для США через ситуацію з Іраном

В ЄС підготують відповідні санкції для США через ситуацію з Іраном Фото: Девід О ' Салліван (Фото: Julien Warnard/EPA)

У Брюсселі наступного тижня будуть обговорювати відповідь ЄС для США

Країни Євросоюзу будуть розробляти відповідні заходи щодо захисту компаній ЄС від можливих санкцій США за співпрацю з Іраном. Про це заявив посол ЄС в США Девід О'Салліван виступаючи в експертному центрі Atlantic Council.

"Ми повинні будемо розглянути, як впоратися з негативним ефектом первинних або вторинних санкцій, які можуть бути відновлені США і які здатні торкнутися європейських компанії", - заявив О'Салліван.

Він заявив, що Брюссель веде переговори з Вашингтоном щодо того, які заходи буде вживати Білий дім стосовно європейських компаній. В ЄС будуть готувати відповідні заходи.

"Ми будемо обговорювати в Брюсселі цього тижня, як ми можемо відповісти на це. Мова йде не тільки про можливості європейських компаній вести бізнес з Іраном. Там є й інші - Китай, Індія, Росія", - сказав Про'Салліван.

Нагадаємо, раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США допускають введення санкцій щодо компаній з Європейського союзу, які після виходу Вашингтона з угоди по атому продовжать співпрацювати і вести бізнес з іранськими структурами.