ua en ru

ЄС планує виділити 50 млн євро на розвиток Донецької та Луганської обл., - Жебрівський

ЄС планує виділити 50 млн євро на розвиток Донецької та Луганської обл., - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

Кошти будуть спрямовані на децентралізацію, розвиток освіти й медицини

Європейський союз в 2018 році планує виділити 50 млн євро для Донецької та Луганської областей програми щодо децентралізації і ряд регіональних проектів. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в Facebook, після зустрічі з керівником програми співпраці ЄС в Україні Берендом де Гроотом.

"Їх спрямують в першу чергу на програми з децентралізації, розвиток професійно-технічної та вищої освіти та медицини, підтримку малого підприємництва, зміцнення безпеки складової громад", - написав Жебрівський.

Мав плідну зустріч зі спільною делегацією Представництв Європейського Союзу та ПРООН в Україні - Берендом де Гроотом, ке...

Опубліковано Павлом Жебрівським 8 листопад 2017 р.

Також він звернувся з проханням продовжити в наступному році програми стажувань для представників малого бізнесу, директорів шкіл, чиновників, а також програми з підвищення рівня професійно-технічної освіти в області та капітального ремонту Держархіву Донецької області.

"Крім того, висловив сподівання на підтримку масштабного проекту, розробленого Пенсійним фондом для осучаснення обслуговування пенсіонерів з обох сторін лінії розмежування. Зупинився на необхідності проведення маркетингових досліджень Донеччини для формування унікальних регіональних економічних пропозицій", - додав Жебрівський.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Європа повинна допомогти Україні у відбудові Донбасу.