ua en ru

ЄС очікує від України правильного створення Вищого антикорупційного суду, - Вагнер

ЄС очікує від України правильного створення Вищого антикорупційного суду, - Вагнер Фото: Пітер Вагнер (kmu.gov.ua)

Другим важливим питанням є імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Захід очікує від керівництва України створення у відповідності з усіма стандартами Вищого антикорупційного суду, а також імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це заявив у понеділок, 22 січня, керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер під час круглого столу на тему "Україна: перспективи на 2018" в Європейському політичному центрі, передає "Радіо Свобода".

"Якщо говорити, що очікують від України за межами самої держави, то тут йдеться про кілька пунктів. На даний момент критично важливим є правильне створення Вищого антикорупційного суду. Великим кроком, якого ми вже давно чекали, стало те, що президент Порошенко перед Новим роком направив цей законопроект до Верховної ради. Громадянське суспільство та міжнародна спільнота мають щодо цього кілька зауважень, які чітко визначила і Венеціанська комісія", - сказав єврочиновник.

Він також зазначив, що другим важливим питанням є імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Зокрема, як знову забезпечити зростання економіки. Це дуже важливо перед виборами, щоб люди відчули переваги від проведення реформ", - додав Вагнер.

Як повідомляє видання, Група підтримки України була створена у Єврокомісії в квітні 2014 року. Однією з її місій є координація роботи з країнами ЄС для найефективнішого використання європейських інвестицій у реформування України. До групи входять 32 експерта Єврокомісії, а також Великобританії, Нідерландів, Польщі і Литви, які, використовуючи досвід країн ЄС, надають консультації та фінансову допомогу для кращого просування українських реформ.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Європейському Союзі заявили, що виділять Україні 28 млн євро для реформування Державної фіскальної служби.