ua en ru

ЄС відклав введення нових санкцій проти Росії заради підтримки перемир'я в Україні, - Могерини

Глава МЗС Італії, верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики Федеріка Могерини заявила, що ЄС відклав введення нових санкцій проти Росії заради підтримки перемир'я в Україні.

Глава МЗС Італії, верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики Федеріка Могерині (на фото) заявила, що ЄС відклав введення нових санкцій проти Росії заради підтримки перемир'я в Україні. Про це повідомляє "5 канал".

Нагадаємо, 8 вересня 2014 р. Європейська рада остаточно узгодила пакет додаткових обмежувальних секторальних заходів щодо Росії, які спрямовані на поглиблення санкцій від 31 липня. Однак вступ санкцій у силу було відкладено на кілька днів. Як повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на заяву прем'єр-міністра Фінляндії Олександра Стубба, вступ в силу нових санкцій проти Росії пригальмувала Фінляндія.

Очікується, що представники країн-членів ЄС на засіданні в середу, 10 вересня, в Брюсселі (Бельгія) обговорять питання введення в дію нових санкцій відносно Російської Федерації у зв'язку з подіями в Україні.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00 того ж дня