ua en ru

В ЄС засудили порушення РФ режиму припинення вогню на Донбасі

В ЄС засудили порушення РФ режиму припинення вогню на Донбасі Фото: ситуація на Донбасі (facebook.com/GeneralStaff.ua)

ЄС глибоко стурбований порушенням режиму тиші і втратами серед українських військових минулого тижня внаслідок обстрілу з боку підтримуваних Росією збройних формувань. Євросоюз високо оцінив стриманість України.

Про це йдеться в заяві ЄС щодо агресії Росії проти України, оприлюдненому на засіданні Постійної ради ОБСЄ, передає "Укрінформ".

В документі наголошується, що три місяці відносного спокою в зоні конфлікту з моменту введення в дію режиму припинення вогню на Донбасі зробили істотний позитивний вплив на життя цивільних осіб.

"Це особливо вітається у контексті загострення пандемічної ситуації в регіоні. Проте ми глибоко стурбовані порушенням режиму припинення вогню і новими загиблими і пораненими серед українських військових минулого тижня унаслідок обстрілу з боку підтримуваних Росією збройних формувань", - наголошується в заяві.

Водночас в ЄС оцінили стриманість України у відповідь на збройні провокації, а також її прагнення використовувати Тристоронню контактну групу для деескалації напруги.

"Ми закликаємо Росію проявити таке ж конструктивне ставлення в рамках ТКГ з метою відновлення конструктивного обговорення політичних питань", - заявили в Євросоюзі.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі зафіксовано шість порушень домовленостей з боку збройних формувань РФ. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Раніше ОБСЄ зафіксувала сім обстрілів біля Донецької фільтрувальної станції.