ua en ru

ЄС засудив силові акції протесту під Радою

Євросоюз засудив силові акції протесту під будівлею Верховної Ради України.

Євросоюз засудив силові акції протесту під будівлею Верховної Ради України. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський своєму коментарі.

"Я щиро вітаю сьогоднішнє прийняття Верховною Радою України важливої частини законодавства, включно із законом про прокуратуру і рядом інших законів, які допоможуть протидії та подолання корупції. При тісній співпраці з іншими партнерами, ЄС проведе оцінку цих законів, як тільки вони будуть оприлюднені. Ці обнадійливі кроки парламенту не повинні бути затьмарені насильницькими протестами, які відбулися сьогодні в Києві. У демократичній державі парламент повинен мати можливість обговорити законодавчі ініціативи без насильства і залякування", - йдеться в коментарі.

Крім цього, глава представництва ЄС висловив підтримку подальшому прогресу української влади у впровадженні важливих реформ, включаючи конституційну реформу і децентралізацію, а також судову реформу та реформу сектора безпеки.

"Європейський Союз готовий підтримати Україну в її прагненні до реформ", - зазначив Томбінський.

Нагадаємо, міліція затримала 50 учасників акції протесту, яка проходила сьогодні, 14 жовтня, під Верховною Радою в Києві. У ході бійок під Радою постраждало 15 співробітників міліції.