ua en ru

ЄС опублікував рішення про зупинення дії санкцій проти Білорусі

ЄС опублікував рішення про зупинення дії санкцій проти Білорусі Фото: Олександр Лукашенко

Припинені санкції проти 170 громадян Білорусі і 7 компаній

Рада Європейського союзу опублікував рішення про припинення до 29 лютого 2016 р. санкцій проти юридичних і фізичних осіб Білорусі, в тому числі Президента Олександра Лукашенка. Про це йдеться в офіційному журналі ЄС.

Обмежувальні заходи припинені відносно компаній "Белтехекспорт", "Белтех холдинг", "Спецприборсервис", LLC Triple Metal Trade, JV LLC Triple-Techno, MSSFC Logoysk, Triple-Agro ACC. Крім того, обмежувальні заходи зняті з 170 громадян країни. Щодо цих осіб на даний період не буде діяти заборона на отримання віз для в'їзду в ЄС.

"Це рішення було прийнято у відповідь на звільнення всіх білоруських політв'язнів 22 серпня і у контексті покращення відносин ЄС - Білорусь", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні також стало відомо, що США частково зняли санкції проти деяких компаній Білорусі. Рішення набуде чинності сьогодні, 30 жовтня, і буде діяти до 30 квітня 2016 р.

Послаблення санкцій торкнулося концерну "Белнефтехим" і його представництв, компаній "Белшина", "Гродно Азот", "Гродно Хімволокно", "Лакофарба", "Нафтан", "Полоцьк-Скловолокно", "Білоруський нафтовий торговий дім".