ua en ru

ЄС схвалив тимчасове зниження тарифів на експорт з Пакистану, - неофіційні дані

Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу схвалили тимчасове зниження митних тарифів на пакистанський експорт. Про це на умовах анонімності повідомили сьогодні представники європейських дипломатичних кіл. За їх словами, даний крок дозволить економіці країни, що постраждала від повеней, наскільки відновитися і отримати додатковий дохід у розмірі від 200 млн євро до 300 млн євро в рік, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За даними дипломатів, Європейська комісія (ЄК) до наступного місяця розробить підсумковий документ, який визначить, які види товарів будуть потрапляти під дане зниження митних тарифів і наскільки довго буде діяти дане зниження мит для експорту з Пакистану. Проект постанови саміту Європейського союзу передбачає "надання Пакистану ексклюзивного права на доступ до ринку Євросоюзу за допомогою тимчасового зниження митних зборів", повідомили європейські дипломати.
Як передає Організація Об'єднаних Націй, руйнівні повені в Пакистані зруйнували 1,2 млн будинків, близько 17 млн осіб постраждали. Тільки за попередніми даними, збиток, нанесений економіці Пакистану повенями, склав 43 млн євро. В якості допомоги ЄС виділив цій країні 70 млн євро.