ua en ru

ЄС оголосив тотальну економічну і фінансову війну проти Росії, - глава Мінфіну Франції

ЄС оголосив тотальну економічну і фінансову війну проти Росії, - глава Мінфіну Франції Фото: міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер (flickr.com)

Країни Європейського Союзу мають намір вести "тотальну економічну війну проти Росії". Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер обіцяє наслідки для всіх жителів Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Ле Мера в ефірі радіостанції France Info.

"Ми збираємося вести тотальну економічну і фінансову війну з Росією", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що санкції, введені в останні дні проти Москви, спрямовані на те, щоб "викликати крах Російської економіки". Ці санкції будуть застосовуватися до тих пір, поки Володимир Путін не відступить від України.

"Ми хочемо атакувати серце російської системи, ми націлені на Володимира Путіна, ми націлені на олігархів, але ми також націлені на всю російську економіку, і російський народ теж заплатить за наслідки", - сказав він.

Санкції повинні вдарити швидко, вдарити сильно, і ми вже бачимо наслідки, додав Ле Мер, вказавши, що" рубль впав на 30% "і що" валютні резерви Росії тануть, як сніг на сонці".

"Тому ми викличемо крах Російської економіки", - попередив Ле Мер.

Як повідомляло РБК-Україна, Євросоюз ввів санкції проти Центрального банку Росії через вторгнення в Україну. Російському регулятору заборонені операції, пов'язані з управлінням резервами та активами. Таким чином, заморожені 630 млрд доларів резервів РФ.