ua en ru

ЄС стурбований обшуками в кримськотатарському меджлісі

Євросоюз стурбований обшуками в кримськотатарською меджлісі.

Євросоюз стурбований обшуками в кримськотатарською меджлісі. Про це йдеться в заявлениии прес-секретаря верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Майї Косьянчич.

"Ми схвильовані з приводу залякування меджлісу кримськотатарського народу, включаючи набіги на їх штаб-квартиру в Сімферополі, обшуки і допити багатьох активістів меджлісу, а також залякування журналістів, які висвітлюють ці події. Повідомлення про постанови, виданих російським судом з вимогою до меджлісу покинути приміщення, які вони займають у Сімферополі, - досить тривожні", - йдеться в заяві.

За словами Косьянчич, ці події не ізольовані, але відображають тривожну ситуацію з правами людини, ситуації на кримському півострові.

"Небезпечна ситуація з групами меншин в Криму, як це зазначається у відповідних звітах ОБСЄ і ООН, викликає серйозне занепокоєння. Ми в черговий раз закликаємо до повної поваги до всіх основних прав і свобод в Криму і повторюємо, що Євросоюз не визнає його незаконним анексії", - підкреслила прес-секретар.

Нагадаємо, 16 вересня співробітники ФСБ влаштували обшук в будівлі кримськотатарського меджлісу. Пізніше повідомлялося, що меджліс кримських татар виселяють з приміщень у Сімферополі.

У той же час український омбудсмен підозрює російські влади у цілеспрямованій дискримінації кримських татар за національною ознакою.