ua en ru

ЄС не визнає "вибори" в Криму і Севастополі, - заява

Європейський Союз не визнає так звані місцеві "вибори" в Криму і Севастополі, в минулу неділю, 14 вересня 2014 р.

Європейський Союз не визнає так звані місцеві "вибори" в Криму і Севастополі, в минулу неділю, 14 вересня 2014 р. Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішньополітичної діяльності на сайті ЄС.

"Європейський Союз продовжує засудження незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і не визнає це. У світлі повідомленні про місцеві вибори", які пройшли в Криму і Севастополі, ми нагадуємо, що Європейський Союз не визнає ні правову базу, ні легітимність цих "виборів", - йдеться в заяві.

Зазначимо, 14 вересня 2014 р. в Криму і м. Севастополі проходили так звані "вибори" депутатів рад Криму і Севастополя. За даними місцевого екзит-полу, на виборах в Раду Криму при загальній явці 45% перемагає партія "Єдина Росія" з 70%.

При цьому український МЗС закликав міжнародне співтовариство засудити проведення Росією "виборів" в Криму і Севастополі.

Нагадаємо, 16 березня 2014 р. в Криму і Севастополі пройшли так звані референдуми, за результатами яких ці території були анексовані Російською Федерацією. Україна і світове співтовариство визнали це незаконним і суперечить всім міжнародним нормам.