ua en ru

ЄС може прийняти рішення про підписання УА з Україною в останній момент перед самітом у Вільнюсі, - джерело

Європейський Союз може прийняти рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною в самий останній момент перед самітом "Східного партнерства", який відбудеться 28-29 листопада 2013 року у Вільнюсі. Про це повідомляє "ЄС-плюс" з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

"Ми маємо різні можливості... Це може бути за письмовою процедурою, це може бути через Раду закордонних справ ще один, якщо треба буде, або тут, у Брюсселі, або у Вільнюсі", - сказав дипломат, відповідаючи на питання про те, яким чином може бути прийнято позитивне рішення, враховуючи, що в понеділок, 18 листопада, відбудеться останнє перед самітом формальне засідання міністрів закордонних справ ЄС.

Однак, він додав, що "все буде залежати від того, що буде відбуватися в Україні".

При цьому дипломат підкреслив, що остаточне рішення ЄС залежить від того, як будуть розвиватися події в Україні, а також від того, чи вдасться депутатам українського парламенту прийняти необхідні законодавчі зміни протягом наступного тижня.

При цьому, за словами співрозмовника, в ході засідання Ради закордонних справ 18 листопада, міністри планують обговорити можливості для маневру при прийнятті рішення про підписання угоди про асоціацію. Разом з тим він не став прогнозувати можливе підписання угоди в умовах, коли екс-прем'єр України Юлія Тимошенко залишиться у в'язниці.