ua en ru

ЄС і США планують інвестувати в інфраструктуру Криму

ЄС і США планують інвестувати в інфраструктуру Криму. Про це сьогодні повідомив офіційний представник ЄС в Криму Ензо Даміані під час Інвестиційного Форуму "Відродження Криму", який пройшов 12-14 лютого в Ялті, в готелі Palmira Palace, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Е.Даміані, впродовж найближчих місяців в Криму працюватиме група незалежних іноземних експертів, які вивчать інвестиційні можливості і пропозиції автономії. Після цієї експертної оцінки прийматимуться рішення про інвестування в той або інший проект з боку зарубіжних партнерів.
Інтерес до інфраструктури Криму проявляють також американські інвестори. За словами головного експерта Американської комерційної служби при Посольстві США в Україні Юрія Пріходько, зараз в Україні, зокрема в Києві, реалізується декілька крупних американських проектів і є великі чекання того, що наступним напрямом діяльності американських інвесторів стане Крим.
Інвестиційний Форум "Відродження Криму" пройшов під патронатом Ради міністрів АР Крим і при участі близько 60 представників урядових, ділових і експертних організацій України, а також зарубіжних інвесторів.
За оцінками експертів, сукупний обсяг інвестицій в туристичний сектор автономії в найближчих 2-3 роки планується в обсязі декількох десятків мільйонів євро. Цьому сприяє підвищений інтерес західних інвесторів до України в цілому і до Криму зокрема.
Народний депутат України, экс-прокурор Криму, президент Федерації водомоторного спорту України Віктор Шемчук відзначив, що успішні проекти, такі як проведення чемпіонату світу по гонках суперпотужних човнів Powerboat, що привертають увагу міжнародній громадськості, труднощів в залученні інвестицій не зазнають.
На форумі також виступив директор громадської організації "Фонд "Севастополь" Михайло Юрлов. Він повідомилв про позитивні зміни в туристичній сфері Севастополя: так, Севастопольський порт щорік заходить до 50-ти круїзних суден, в завершальній стадії знаходиться будівництво декількох готелів світового класу.
Науковий консультант Центру відновлювальної і естетичної медицини готелю Palmira Palace професор Володимир Єжов в своїй доповіді відзначив колосальні оздоровчі можливості Криму як основи для розвитку туристичної галузі з цілорічним завантаженням.
За оцінкою директора по маркетингу курорту Palmira Palace Олега Фесенко, інвестиції до Криму стикаються з такими проблемами, як високі інвестиційні ризики України в цілому як країни і відповідно вища ціна грошей для подібних проектів в порівнянні з іншими країнами.
Преміум-курорт Palmira Palalce є найбільш яскравим прикладом реалізації успішного крупного інвестиційного проекту в Автономії з величезним напрацьованим позитивним досвідом. Саме тому курорт часто виступає майданчиком для подібних зустрічей потенційних інвесторів і підприємців Криму.
Форум "Відродження Криму" був направлений на створення умов для активного розвитку різних галузей економіки півострова. Зокрема, він поклав початок бізнес-клубу VIP SPA CLUB, основним завданням якого проголошено створення сприятливих умов для підприємців, допомога в зав'язуванні нових ділових контактів, підтримка при народженні ефективних бізнес-проектів. Друга зустріч VIP SPA CLUB пройде в кінці березня 2011 року і буде присвячена ефективній підготовці кримських отельєрів до літнього сезону.
Організаторами форуму виступили портал SpaCrimea.com, консалтингове агентство "ЛЕКСА", Globalancer Production Company при активному сприянні преміум-курорту Palmira Palace.