ua en ru

ЄС хоче скликати "газову групу" для вирішення газового спору України з РФ

Європейський союз хоче скликати "газову групу" для вирішення газового спору України з Російською Федерацією, і вже запросив Україну.

Європейський союз хоче скликати "газову групу" для вирішення газового спору України з Російською Федерацією, і вже запросив Україну. Про це на засіданні парламентського комітету повідомила заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ЄС вирішив скликати так звану "газову групу", яка була створена у 2006 р., коли була так звана "газова війна". В цю "газову групу" вже запросили представників України, і ми вже направили запрошення нашому міністру енергетики і главі НАК "Нафтогаз", - повідомила Галібаренко.

Вона додала, що Україна в газових спорах з Росією має сильні позиції, оскільки відразу залучила до переговорів ЄС та показала бажання до компромісу. На її думку, вимоги України є економічно обґрунтованими.

Натомість ЄС сподівається, що суперечку з "Газпромом" вдасться вирішити шляхом переговорів.

"В них є певність, що росіяни повернуться за стіл переговорів. Я не маю в цьому певності, але якщо довіряти ЄС, то шанс на переговори є. Європейці хочуть працювати з росіянами на своєму рівні", - сказала заступник міністра.