ua en ru

ЄС готується розширити санкції відносно Сирії аж до нафтового ембарго

Євросоюз готується розширити санкції відносно Сирії аж до нафтового ембарго. Про це повідомили сьогодні європейські дипломати за підсумками засідання в Брюсселі, на якому складений ЄС "чорний список" поповнили ще декілька представників влади, що діяла в Сирії, а також декілька компаній, передає Reuters.
Як уточнили представники дипломатичних кругів, до списку увійшли 15 осіб і 5 держкомпаній Сирії.
Що стосується нафтового ембарго, то зараз це питання опрацьовується європейською владою. До обговорення даного питання і підготовки відповідної бази залучені експерти Єврокомісії.
Нагадаємо, з середини березня 2011 р. у Сирії продовжуються масові заворушення, викликані аналогічними хвилюваннями в інших країнах Близького Сходу і Північної Африки. Учасники хвилювань вимагають відставки Президента Башара Асада і проведення політичних реформ. Глава держави пішов на ряд поступок опозиції, зокрема скасував надзвичайне положення, яке діяло в країні з 1963 р., і оголосив про широку амністію.
Сирійська влада жорстко присікає несанкціоновані акції протесту, зокрема застосовуючи армійські підрозділи. США і Євросоюз ввели ряд санкцій відносно сирійського керівництва, а Рада Безпеки ООН засудила відкрите порушення прав людини і застосування зброї проти мирних мешканців.