ua en ru

ЄС готовий виділити 100 млн євро для розвитку транскордонного співпраці України, Угорщини, Словаччини та Румунії

Європейський Союз готовий виділити близько 100 млн євро для програм з розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці України, Угорщини, Словаччини та Румунії. Про це повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на інформацію, оприлюднену представництвом ЄС у Києві. Найбільше запитів на фінансування отримали проекти в галузі освіти, захисту довкілля та раціонального використання природних ресурсів.

Цю інформацію підтвердили сьогодні у Міністерствах закордонних справ України та Словаччини. За словами політичного директора МЗС Словаччини Петера Міхалка, "країни Вишеградської четвірки офіційно долучились до проектів транскордонного співробітництва за участю України, Угорщини та Румунії. Ми зацікавлені у спільній боротьбі з контрабандою, нелегальною міграцією, захистом Дунайського басейну від індустріального забруднення тощо. Саме проекти у цих галузях є пріоритетними для центрально-східної Європи та наших українських друзів".

Як нагадує прес-служба МЗС України, метою програми транскордонної співпраці є поглиблення соціально-економічного, освітнього та наукового співробітництва між західними регіонами України та прилеглими регіонами Словаччини, Угорщини та Румунії.