ua en ru

ЄС готовий збільшити фіндопомогу переселенцям в Україні додатково до вже виділених 63 млн євро

Європейський Союз готовий збільшити фінансову допомогу переселенцям в Україні додатково до вже виділених 63 млн євро.

Європейський Союз готовий збільшити фінансову допомогу переселенцям в Україні додатково до вже виділених 63 млн євро. Про це йдеться у висновках Ради глав МЗС країн ЄС за підсумками сьогоднішнього засідання.

В сьогоднішніх висновках Євросоюз знову висловив стурбованість з приводу погіршення гуманітарних наслідків кризи у Східній Україні.

При цьому Рада ЄС закликала всі сторони повною мірою дотримуватися норм міжнародного права для захисту цивільного населення і гуманітарного персоналу і забезпечити безперешкодний доступ для гуманітарних організацій, а також висловила своє прагнення допомогти в цій ситуації.

"У зв'язку з цим рада вітає зусилля Європейської комісії та держав-членів ЄС з надання підтримки нужденному населенню, яка вже склала 63 мільйонів євро. ЄС і держав-членів і раніше націлені збільшити допомогу потерпілому населення за рахунок додаткового фінансування або за допомогою цілеспрямованої і скоординованої допомоги у негрошовій формі", - йдеться у висновках.

Крім того, Рада ЄС заявляє про готовність збільшити фінансування і будь-яку іншу допомогу для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка працює в Україні.

Крім іншого, у своїх висновках ЄС знову підкреслив необхідність дотримання мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту, а також підтримав розширення моніторингової місії на Донбасі.

При цьому коментуючи можливі місцеві вибори на територіях з особливим статусом, Рада ЄС підкреслив, що вони повинні бути проведені також у відповідності з мінськими домовленостями. Будь-які інші вибори ЄС не визнає.

11 вересня стало відомо, що Євросоюз виділить 22 млн євро для допомоги населенню українських регіонів, постраждалих від наслідків конфлікту.

Найближчими роками Україна, за даними представництва ЄС в Києві, може отримати від Європейського союзу 14,5 млрд євро фінансової допомоги.

Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла закон про внутрішньо переміщених осіб.