ua en ru

ЄС готовий піти на компроміс щодо свободи пересування після Brexit, - Блер

ЄС готовий піти на компроміс щодо свободи пересування після Brexit, - Блер Фото: Тоні Блер (flickr.com chathamhouse)

Колишній прем'єр-міністр Британії вірить в готовність ЄС піти на компроміси в угоді з Brexit

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер заявив, що лідери Європейського Союзу (ЄС) готові піти на компроміс щодо свободи пересування після виходу Британії з ЄС. Про це повідомляє Reuters.

"Лідери ЄС готові змінити правила союзу для свободи пересування робітників, давши Британії можливість уникнути жорсткого Brexit", - заявив Блер.

За словами колишнього прем'єра, вибори в президенти Франції Еммануеля Макрона актуалізували реформування ЄС, що означає можливість для Великобританія і ЄС укласти угоду, яка утримувала б Британію в найбільшій торгівельній зоні світу".

"Європейські лідери, безумовно, готові розглянути зміни щодо Великобританії, в тому числі навколо свободи пересування. Французи і німці поділяють деякі з британських проблем, особливо по імміграції, і будуть йти на компроміс щодо свободи пересування", - заявив політик.

Так, Тоні Блер раніше повернувся в політику через Brexit. Він був прем'єр-міністром протягом 10 років до 2007 року. Він хотів ввести Великобританії в зону євро і вірив, що Британія повинна очолити ЄС, а не вийти з нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Блера, що вихід Британії з Європейського союзу може призвести до виходу Північної Ірландії зі Сполученого Королівства.