ua en ru

ЄС не готовий до подальшого розширення, - Макрон

ЄС не готовий до подальшого розширення, - Макрон Фото: Еммануель Макрон (flickr.com/worldeconomicforum)

Франція проти входження найближчим часом в ЄС Албанії та Македонії

Франція досить скептично ставиться до думки про розширення Європейського Союзу за рахунок Балкан. Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон в четвер в ході саміту по зміцненню зв'язків між західними Балканами і ЄС, передає Politico.

Зауваження Макрона викликали особливе розчарування в Албанії і Македонії, які сподіваються отримати зелене світло від лідерів ЄС в наступному місяці, щоб почати переговори про вступ в блок, отримавши в квітні згоду від євроатлантичної комісії.

"Я виступаю за закріплення Балкан у Європі та їх рух у Європу. Але я думаю, що нам потрібно дивитися на будь-яке нове розширення з великою обережністю і суворістю", - сказав Макрон.

"Я проти того, щоб рухатися до розширення, перш ніж мати всю необхідну впевненість, і перед тим, як будуть здійснені реальні реформи, які зможуть дозволити поглиблення і поліпшення функціонування Євросоюзу", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент Європейської комісії Жан-Клон Юнкер заявив 17 квітня, що на Балканському півострові можливе повторення війни, а також підкреслив, що ЄС не клуб Франції та Німеччини, а союз 28 держав.