ua en ru

ЄС ще на рік продовжив санкції щодо Білорусі

Європейський Союз сьогодні, 29 жовтня 2013 р., продовжив санкції щодо Білорусі до 31 жовтня 2014 р. Про це повідомляє БелаПАН з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

"Згідно з щорічним оглядом сьогодні Рада продовжила обмежувальні заходи Євросоюзу щодо Білорусі до 31 жовтня 2014 р. Це сталося у зв'язку з тим, що політичні в'язні досі не звільнені, а поліпшення у сфері поваги прав людини, верховенства закону і демократичних принципів в Білорусі не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ЄС збереже політику критичної взаємодії з Білоруссю, спрямовану на забезпечення дотримання прав людини та демократичних принципів у країні.

Як наголошується в повідомленні, після перегляду санкцій у списку осіб, яким заборонений в'їзд на територію ЄС і чиї фінансові кошти в ЄС мають бути заморожені, 232 прізвища. Крім того, санкції продовжують діяти стосовно 25 білоруських підприємств.

Рішення Ради і перелік фізичних і юридичних осіб, які потрапляють під дію санкцій, буде опубліковано 30 жовтня в офіційному журналі ЄС.