ua en ru

ЄС до 7 березня прийме рішення про фіндопомогу Україні "з двозначними цифрами в мільярдах", - Порошенко

Євросоюз днями ухвалить рішення щодо надання макрофінансової допомоги Україні "з двозначними цифрами в мільярдах".

Євросоюз днями ухвалить рішення щодо надання макрофінансової допомоги Україні "з двозначними цифрами в мільярдах". Про це на брифінгу повідомив співголова комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС, позафракційний нардеп Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні чекати і надзвичайно приємного сюрпризу з боку ЄС. Я можу вам сказати, що завтра чи сьогодні буде прийнято рішення щодо істотного збільшення допомоги з боку ЄС. У мене є відчуття, що воно буде вимірюватися двозначними цифрами в мільярдах. Ви пам'ятаєте, що попередня мова йшла про 610 млн євро макрофінансової допомоги. Сьогодні ми говоримо про значне збільшення в рази через різні форми забезпечення надання цієї допомоги", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що на розмір фінансової допомоги з боку ЄС впливають такі фактори, як збільшення ціни на газ, ситуація в Криму та ін.

Порошенко також повідомив, що відбудеться підписання меморандуму України з Міжнародним валютним фондом, яка буде надзвичайно швидким.

"Зараз у нас місія МВФ. Я можу вам сказати, що переговори йдуть дуже ефективно. Є розуміння з боку місії поточної ситуації, в якій опинилася Україна. Ми розраховуємо на надзвичайно швидке підписання меморандуму та прийняття рішення про запуск нової програми щодо виділення коштів МВФ", - сказав нардеп.