ua en ru

У ЄС дали оцінку якості роботи НАБУ

У ЄС дали оцінку якості роботи НАБУ Ілюстративне фото (facebook.com/nabu.gov.ua)

У Євросоюзі вважають, що НАБУ є прикладом для подібних інституцій в країнах ЄС

В Євросоюзі дали оцінку якості роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це сьогодні в ході відкритого діалогу "ДумкоFest.Антикорупція" заявила керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Ткешелашвілі, НАБУ є прикладом для подібних інституцій в країнах ЄС.

"На підставі об'єктивного аналізу, який зробили колеги з Євросоюзу і колеги з американської сторони, у тому числі і з ФБР, у співпраці з НАБУ, це аналіз якості, незалежності цієї організації (НАБУ, - ред.) у непростому середовищі, де вони повинні працювати, цей рівень дуже високий - рівень незалежності, рівень якості, яку надає українському суспільству така організація, як НАБУ, воно стає прикладом для багатьох організацій європейських країн, в тому числі, в частині якості, незалежності і доброчесності роботи", - сказала Ткешелашвілі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 3 жовтня директор НАБУ Артем Ситник виступить на засіданні антикорупційного комітету парламенту, де розповість про роботу НАБУ за перше півріччя 2018 року.

Зазначимо, Ситник повинен був виступити перед комітетом Ради ще 19 вересня, однак він не прийшов на засідання.