ua en ru

Антикорупційний комітет ВРУ заслухає звіт Ситника 3 жовтня

Антикорупційний комітет ВРУ заслухає звіт Ситника 3 жовтня Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Нардепи сприйняли неявку Ситника на засідання комітету як "неповагу до парламенту"

Парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції ухвалив перенести звіт директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника на 3 жовтня 2018 року. Таке рішення прийняли члени комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ставимо на голосування питання про перенесення звіту на наступний робочий тиждень - 3 жовтня. Рішення прийнято", - сказав в.о. глави комітету Юрій Савчук.

Всі члени комітету сприйняли неявку Ситника як "неповагу до парламенту". Депутати стверджували, що в них назбиралося дуже багато запитань до директора НАБУ.

Ситник мав звітувати про діяльність Національного антикорупційного бюро України протягом попередніх шести місяців (І півріччя 2018 року) на комітеті ВРУ.

Зазначимо, НАБУ створене 16 квітня 2015 року. Воно розслідує кримінальні корупційні правопорушення, підслідними бюро є найвищі посадові особи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Ситник не прибув на засідання антикорупційного комітету Ради.

Як зазначалося, нардепи планували запитати у Ситника про те, як вплинув скандал з главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким на роботу НАБУ.