ua en ru

ЄС буде швидко реагувати на погіршення ситуації в Україні цільовими санкціями, - Ромпей

Європейський Союз буде швидко реагувати на погіршення ситуації в Україні цільовими санкціями. Про це йдеться в заяві голови Європейської Ради Хермана ван Ромпея.

"Євросоюз буде реагувати на погіршення ситуації, в тому числі через цільові санкції. Наш Рада міністрів закордонних справ ЄС на своєму засіданні завтра вивчить цільові заходи, такі, як фінансові санкції та візові обмеження щодо тих, хто відповідальний за насильство і надмірне застосування сили", - заявив Ромпей.

При цьому він підкреслив, що Європейський Союз готовий і надалі підтримувати Україну в її зусиллях щодо реформування і модернізації країни в цілях зміцнення демократії та економічного добробуту.

"Європейський Союз підтвердив свою готовність підписати та імплементувати угоду про асоціацію - парафовану українським урядом більше року тому - за умови, що влада продемонструє свою прихильність до вільної, єдиної і демократичної України і цінностей, на яких базується угода про асоціацію", - йдеться в заяві.

При цьому Ромпей закликав українську владу до діалогу з опозицією і представниками громадянського суспільства.

Відзначимо, раніше сьогодні стало відомо, що верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон на завтра, 20 лютого 2014 р., скликала позачергове засідання Ради міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу, на якому планується обговорення ситуації в Україні, в тому числі щодо санкцій проти української влади. Початок засідання заплановано на 14:00.