ua en ru

Ernst&Young оцінила "Західенерго" в 460 млн дол

Консалтингова компанія Ernst&Young оцінила в 460 млн дол. 100% ринкової вартості публічного акціонерного товариства "Західенерго" (Львів), що поєднує три ТЕС на Західній Україні і забезпечує експорт електроенергії в країни Східної Європи. Оцінка проведена на 1 липня 2011 р. у зв'язку з планованою 25 листопада 2011 р. приватизацією компанії, повідомило РБК інформоване джерело в сфері консалтингу.
Аудитори акцентували увагу на необхідності інвестувати в найближчі роки в реконструкцію блоків ТЕС і будівництво установок сіркоочищення, а після 2020 р. - у спорудження нових блоків.
При оцінці не враховувалися довгострокові фінансові інвестиції компанії на суму 25,5 млн дол., основна частина з яких припадає на недобудовану Добротворську ТЕС-2.
На думку Ernst&Young, єдиним джерелом доходів від Добротворської ТЕС-2 може стати продаж її металоконструкцій у вигляді брухту. Але виручка буде приблизно відповідати витратам на його підготовку та реалізацію.
"Західенерго" об'єднує Бурштинську, Ладижинську і Добротворську ТЕС загальною потужністю понад 4,6 ГВт. Компанія працювала в I півріччі 2011 р. з рентабельністю 7,5% і виробила 6,7 млрд кВт/ч електроенергії. "Західенерго" генерує електроенергію для західноукраїнських областей і на експорт до Європи.