ua en ru

Єрмак і Резніков вирушили до Франції: обговорять нормандський формат

Єрмак і Резніков вирушили до Франції: обговорять нормандський формат Фото: Андрій Єрмак (РБК-Україна)

Делегація України зустрінеться з представником Франції на переговорах радників лідерів нормандського формату

Українська делегація сьогодні, 12 червня, здійснить робочий візит до Франції. В рамках візиту планується зустріч з представником Франції на переговорах радників лідерів країн-учасниць нормандського формату Еммануелем Бонном.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

Наголошується, що очолює українську делегацію віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Також до її складу увійшли голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр культури Олександр Ткаченко, заступник голови ВП Ігор Жовква і радник президента Руслан Демченко.

"Запланована... зустріч із зовнішньополітичним радником президента Французької Республіки Еммануелем Бонном, який представляє Францію на переговорах радників лідерів країн - учасниць Нормандського формату", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Міністерстві реінтеграції, візит є продовженням діалогу, який розпочався 2 червня в Берліні (Німеччина).

"Грудневий саміт лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі дозволив дати поштовх діалогу, в тому числі - в рамках мінського процесу... За цей період українська сторона зробила ряд кроків, які доводять наше прагнення досягти миру... Суттєво підвищено статус українського представництва "Мінську". Головне - нарешті вдалося залучити до передбачених мінськими домовленостями консультацій представників окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації. Ми хочемо зберегти динаміку і з допомогою наших партнерів домогтися виконання безпекової складової, яка є передумовою для політичного врегулювання. Україна робить для цього все необхідне", - сказав Рєзніков.

Візит української делегації у Францію триватиме один день.

Нагадаємо, на початку червня Андрій Єрмак під час візиту до Німеччини заявив, що нормандська зустріч відбудеться до кінця року.

міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Росія не проявляє ніякої конкретики для пожвавлення нормандського формату.